Bučna juha po indijsko

Bučna juha po indijsko

Jeseni prevladuje vpliv vate (zraka), ki jo umiri topla in močnata hrana slanega, sladkega in kislega okusa. Sezonske buče so zato kot nalašč za jesenske tople večerne obroke.

Za 4 osebe potrebujete:

4-6 skodelic sveže buče (na kocke narezano)
1 žlica svežega narezanega ingverja
1 strok česna
½ čebule
4 skodelice jušne osnove
200 ml kokosovega mleka
1 žlica curry-ja v prahu ali uporabite mešanico kurkume, koriandra in kumine
½ čajna žlička soli
1 žlica ghee-ja

Na ghee-ju popražite čebulo, česen, ingver in začimbe toliko časa, da čebula postekleni. Dodajte bučo in jušno osnovo ter pustite, da zavre. Nato kuhajte na zmernem ognju, da se buča zmehča (od 20-30 minut). Sestavine lahko zmešate v mešalniku ali s paličnim mešalnikom. Juhi potem dodate kokosovo mleko in sol ter kuhate še par minut. Servirajte toplo.

Pa dober tek! 🙂