Poskusite vege kebab na indijski način iz sladkega krompirja, čičerikine moke, indijskih oreščkov in tofuja.

300g sladkega krompirja (batata)

100g čičerikine moke

4 žlice indijskih oreščkov

100g trdega tofuja (da ga lahko naribaš)

svež ingver

nasekljani lističi sveže mete

sproti nariban muškatni orešček (ni nujno)

sol in poper

limona

 

 V tradicionalni indijski kuhinji pomeni kebab jed na palčki, ki je običajno pripravljena na žaru ali v pečici.

Krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo. Velike gomolje je težko skuhati, tako da jih je bolje olupiti in narezati na velike kose.

Indijske oreščke suho, brez maščobe popražimo v ponvi, da postanejo zlate barve. Poberemo jih in v isti ponvi popražimo čičerikino moko; ves čas je treba mešati.

Grobo naribamo tofu. Meto narežemo. Ingver olupimo in zelo drobno nasekljamo ali naribamo.

Vključimo pečico na 200 stopinj. Pladenj obložimo s papirjem za peko. Pripravimo 8 lesenih palčk oz. nabodal.

Zmešamo pretlačen krompir, nariban tofu, indijske oreščke, ingver, muškatni orešček, meto, solimo in popramo. Na koncu dodamo moko, zamesimo testo in na vsaki palčki oblikujemo svaljek. Polagamo jih na pladenj in pečemo 20 minut. Po nekaj minutah temperaturo zmanjšamo na na 180 stopinj.

Ponudimo vroče, pokapljane z limonovim sokom in koriandrovim čatnijem (omaka za pomakanje iz šopka koriandra, ingverja, zelenega čilija, žličke limoninega soka, mlete kumine in soli).

 

Vir: Splichal, Kurkuma & vanilija